Pages

Saturday, July 16, 2011

update lg ^^


Assalamualaikum...:)

Alhamdulillah setelah beberapa ketika menyepi..hari ini masih diberi kekuatan dan kesempatan untuk on9..he~

terasa sgt ketinggalan even baru beberapa ketika x on9..(erm,salah 1 dari kesan gobalisasi yg xkenal sempadan) ditambah lg dengan handset yg meragam yg menyebabkan SEMUA no. dlm nset hilang.(ujian2)..jdnya bila da dpt on9 macam2 berita dan cerita yg berlaku..Berita BAEK!! :) dan ada jg kurang baik :(

seperti biasa,tak da apa2 yg istimewa nk kongsi di sini,tp cuma tangan nie terasa nk mengarut untuk menulis di dada blog yg semakin mendapat tempat dihati sendiri...hehe (ini adalah ayat syok sendiri)

Alhamdulillah..da masuk bulan ke-3 cuti yg mmg panjang .Sempat meluangkan masa bersama-sama sahabat + keluarga angkat+masyarakat dan mcm2 lg.jadi secara tak langsung bertambah 1 lg koleksi pengalaman sy sepanjang 21 thn sy hidup..^^

Yaaa...keluarga angkat.hampir seminggu kami menumpag kasih dgn Tok su,byk sgt pengalaman+ilmu yg sempat toksu kongsi..dan mcm2 perkara sy belajar dr Toksu yang pada jasadnya hny seornag wanita 71 tahun..,tp, kalau dilihat pada roh pejuangnya yg di analisis dr pengalaman dan kata2nya ternyata mmg xboleh dipertikai..terfikir..mampukah aku meneruskan “langkah ini” hingga penghujung nafasku?hny mampu berdoa untuk itu.semoga Allah merahmati toksu dan diberi kesihatan yg baik buatnya dan dimakbukan doanya untuk kembali ke SANA sebagai seorang syuhada’..ameen..

DANNNNN selain itu....byk lg penglaman SuDu (suka+duka) yg rasanya tak perlu dicoret disini,cukup sekadar tercacat di dlm diari syukur seorangsarah,pengalaman yg mmg tiada duanya...:) Alhamdulillah,syukur sgt..:)

Dan sebelum terlupa,sekarang sudah sampai 15 hari di bulan syaaban..dan tinggal beberapa hari sj lg masa akan berganjak ke penghulu bulan iaitu RAMADHAN,bulan TARBIAH diri,moga sama-sama kita dapat siapkan diri serapi mungkin untuk menyambutnya..Ya Allah,jd kan Ramadhan kali ini aku dapat lalui dgn roh iman yg segar berbanding sebelumnya,supaya aku dpt melalui ramadhan kli ini dgn dapat memperkayakan dgn amal..:) adakah sempat bertemu RAMADHAN kali ini dan jika sempat adakah ini RAMADHAN terakhir buat ku?

Dari Usamah b Zaid ra berkata, “Aku bertanya, ya Rasulullah. Aku tidak pernah melihat engkau berpuasa dalam bulan-bulan lain sepertimana engkau berpuasa dibulan Syaaban”. Rasulullah bersabda, “Ia adalah bulan yang manusia lalai terhadapnya, diantara Rejab dan Ramadan. Ia adalah bulan yang diangkat amalan-amalan kepada Tuhan sekelian alam, maka aku suka amalanku diangkat sedang aku berpuasa” (riwayat An-Nasaie).

Ya Allah,jgn palingkan hati kami setelah Engkau berihidayah kepada kami...

ameen~

No comments:

Post a Comment

GUA.com

Tweet